Google Ads (AdWords), kullanıcıların Arama Motoru Sıralama Sayfalarında (SERP) en yüksek yerlere teklif vermelerini sağlayan Google’ın reklam sistemidir. Reklam alaka düzeyiniz ve teklifiniz ne kadar yüksekse, o kadar iyi sıralanma olasılığınız olur ve bu nedenle daha fazla tıklama alırsınız. Pazarınıza ve rakiplerinizin ne kadar aktif olduğuna bağlı olarak, tıklama başına maliyet ve dönüşüm oranları anlamlı olduğu sürece, hedef kitlenize ulaşmak için harika bir yol olabilir.
Basitçe Google Ads süreci Kampanya, reklam grubu, reklamlar, uzantılar ve anahtar kelimelerden oluşur. Tüm kampanyalarınızın, reklamlarınızı yöneteceğiniz bir günlük bütçesi vardır. Bunların yanı sıra reklamınızı aktifleştirmek istediğiniz konum ve zamanı da belirleyebilirsiniz.
Reklam Gruplarınızı oluştururken, anahtar kelimelere odaklanmak çok önemlidir. Benzer anahtar kelimeleri birlikte gruplayarak, çok alakalı bir reklamlar için kendiniz ayarlayacaksınız ve bu da yüksek bir Kalite Puanı elde etmenize yardımcı olacak (bunları daha sonra gözden geçireceğiz).
En fazla 15 anahtar kelime kullanmak, Reklam Gruplarınızın en üst düzeyde performans göstermesine yardımcı olur. Ardından, Reklam Gruplarınızı bu listelerden oluşturursanız, Kampanyalarınız yukarıdan aşağıya doğru da lazer odaklı olacaktır.
Anahtar Kelime Eşleme Türleri, kampanyanızın performansını daha da artırmanıza yardımcı olabilecek anahtar kelimelerinizin varyasyonlarıdır. 4 Eşleşme Türü vardır;
a) Geniş Eşleme
b) Değiştirilmiş Geniş Eşleme
c) Öbek Eşleme
d) Tam eşleşme
Aklınızda bulundurmanız gereken bir diğer önemli Anahtar Kelime türü, Negatif Anahtar Kelime’dir. Bu, Reklamlarınızın gösterilmesini istemediğiniz Anahtar Kelime listesini oluşturmanıza yarar. Negatif anahtar kelimeleri kullanmak, kampanyalarınızın hedeflerinize uygun olmasına yardımcı olur.
Reklam metninizi yazmadan önce anahtar kelimeler ile başlayarak sektörünüzde kullanılan popüler kelime ve kelime gruplarını öğrenebilir, kullanıcınız gibi düşünerek böylece daha dikkat çekici reklam metinleri oluşturabilirsiniz.
Google Ads Kampanyalarında her içerik alanının sınırı vardır ve boşluklar dahildir.
Nihai URL: Reklamınıza tıklanıldığında açılacak olan sayfayı belirten url için kullanacağınız alan.
Başlık 1: Maksimum 30 karakter kullanılabilir.
Başlık 2: Maksimum 30 karakter kullanılabilir.
Başlık 3: Maksimum 30 karakter kullanılabilir.
Gösterilen Link: Maksimum 15 + 15 karakter olmak üzere 2 adet kullanılabilir.
Açıklama 1: Maksimum 90 karakter kullanılabilir.
Açıklama 2: Maksimum 90 karakter kullanılabilir.
Reklam metinleri önemlidir Google 3 reklam metin alanının da aktif olarak kullanılmasının hangi kelimeler ile kullanıcılarınızı sitenize çektiğinizi görebilmeniz için kullanmanız gerektiğini belirtir.
Herhangi bir Google Ads kampanyasının amacı dönüşümlerdir. Dönüşüm sayılarınızı (ürün satın alma, telefon araması, form gönderme gibi) arttırabilmeniz için açılış sayfanızı maksimum dönüşüm alabileceğiniz, kampanyanız ve anahtar kelimeleriniz ile alakalı olacak şekilde düzenlemeniz gerekmektedir. Ayrıca Sayfa açılış hızı arama motoru optimizasyonu – SEO’da olduğu gibi çok önemlidir. Yavaş açılan sayfalarda kullanıcıların sayfa açılmadan çıkış oranları yüksektir.
Örneğin, açılış sayfanızda insanların sizinle iletişim kurması için bir form veya telefon numarası olan açık bir dönüşüm noktasına sahip olmalıdır. Daha sonra bu dönüşüm noktalarınız Google Ads veya Google Analytics hesaplarınızda dönüşüm olarak sayılmasını sağlayabilmeniz için Google Tag Manager ile kurulumunuda yapmanız gerekmektedir.
Bir görsel kullanarakda kullanıcılarınızın sayfada kalma oranlarını arttırabilirsiniz. Kullanıcı için sayfanızı karışıklaştırmak potansiyel olarak onları uzaklaştırır.
Kalite puanı, kampanyalarınızı gözden geçirirken ve optimize ederken dikkat etmeniz gereken bir parametredir.
Kalite Puanınız, reklamlarınızın anahtar kelimelerinizle ve Açılış Sayfalarınızla ne kadar alakalı olduğuna ve aşağıda ki etmenlere göre belirlenir.
Beklenen TO (Tıklama Oranı): Anahtar kelimeleriniz için Google’ın kaç tıklama öngördüğüdür.
Reklam Alaka Düzeyi: Reklamlarınız anahtar kelimeleriniz açılış sayfanız ile ne kadar alakalı.
Reklamınız anahtar kelimenizi içeriyor mu?
Anahtar kelimeniz reklamınızda ve açılış sayfanızda görünüyor mu?
Açılış Sayfası Deneyimi: Açılış sayfanız anahtar kelimeler reklam grubuyla ne kadar alakalı.
İyi bir anahtar kelime yoğunluğu var mı?
Net bir dönüşüm noktası var mı?
İçerik benzersiz ve iyi düzenlenmiş mi?
Reklamınızın zamansal ve konumsal performansı gibi etmenler…
Kalite Puanlarınızı dikkatli izleyiniz, böylece değişiklikleri daha erken farkedebilir ve düzenlemeleri yapabilirsiniz. Yüksek bir Kalite Puanına sahip olmak, daha düşük Tıklama Başı Maliyet (TBM), daha iyi reklam konumu gibi pozitif etkileri vardır.
Yaptığınız her şeyde olduğu gibi, Google Ads (Adwords) verilerinizi gözden geçirmeli ve belirli aralıklarda güncellemeyi ihmal etmemelisiniz.
Google Ads kampanyanızı başlattıktan ve ilk ayarlarınızı yaptıktan belirli bir süre sonrasında Tıklama Başına Maliye (TBM) gibi etmenleri güncellemeniz gerekmektedir.
Kalite Puanları değişecek, TBM’ler artacak ve Anahtar Kelimeler değişecek Rakiplerinizi ve diğer etmenleri takip ederek sektörünüze uyum sağlamalısnız.
Dönüşüm oranlarınıza odaklanın. Çok fazla tıklama alıyor ancak dönüşüm elde etmiyorsanız, yanlış kitleyi çekiyor olabilirsiniz veya açılış sayfanız dönüşüm sağlamaya teşvik edecek kadar düzenli olmayabilir.
Her hafta ve Aylık olarak kampanya verilerinizi inceleyin ve aksiyon alın.
Farklı bir açılış sayfası içeriğini, yeni bir reklam metni, hatta farklı bir anahtar kelime ekleyin. Küçük değişiklikler bazen Google Ads Kampanyanızı optimize etmenizde büyük bir fayda sağlayabilir.
Seyseo olarak Dijital Pazarlama alanında destek verdiğimiz müşterilerimizin Google Ads kampanyalarını en güncel bilgiler ile yönetiyor daha az maliyet ile daha fazla dönüşüm sağlamalarında yardımcı oluyoruz.
SEO araçları, SERP’lerdeki sıralamalarınızı etkileyebilecek fırsatları görmenizi sağlar. Detaylı analizlerden, anahtar kelime araştırmasına, link kontrollerinden…
CDN yani ‘’Content Delivery Network’’ içerik dağıtım ağı, anlamına gelmektedir. Bir web sitesinin hızını artırmanın…
Birçok marka artık günümüzde çevrimiçi dünyada potansiyel müşterileri ile buluşmak için görünürlüğü daha da önemsiyor.…
Broken link, dead link olarak da bilinen kırık link, web sayfaları içerisinde açılmayan, ulaşılamayan bağlantıları…
Canonical, kelime anlamı olarak ‘’ ilgili, alakalı’’ anlamına gelmektedir. Peki canonical etiket, canonical URL nedir?…
Marka Bilinirliği Nedir? Günden güne büyüyen bu çevrimiçi dünyada her gün başka bir marka doğuyor.…
This website uses cookies.