GenelÖne ÇıkanSEO

6 Adımda Google’da İlk Sıra için Doğru Anahtar Kelime Seçimi

Çoğu zaman en çok arama hacmi olan kelimeler çok fazla trafik elde etmenizi sağlar fakat gelir elde etmenizi sağlamazlar dönüşümlerinizi arttırmak için seo anahtar kelime seçimlerinizi doğru yapmanız gerekmektedir. Rehberimizde arama motoru optimizasyonu çalışmalarınıza başlarken en önemli kısım olan anahtar kelime seçimini anlatıyoruz.

1. Müşteri Gibi Düşünün

Hedef kitlenizi belirleyin ve ilk anahtar kelime listenizi oluştururken kendinizi bir müşterinin yerine koyun. Kendinize, ‘Bu ürünlerden veya hizmetlerden birini bulmak istesem Google‘a ne yazardım?’ Ayrıca, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi ararken kullanacakları ifadeler hakkındaki görüşlerini almak için arkadaşlar, aile üyeleri ve hatta mevcut müşteriler gibi başkalarına danışabilirsiniz.

2. Rakiplerinizi Araştırın

Ana rakiplerinizin bir listesini yapın ve hangi anahtar kelimeleri hedeflediklerini görmek için web sitelerine gidin. Hedefledikleri anahtar kelimeleri tespit etmelerine yardımcı olmak için içeriklerini okuyun ve meta etiketlerini görüntüleyin. Rakiplerinizin anahtar kelimelerine bakmak, yalnızca neleri unutabileceğinizi görmenize yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda fikir listenizi genişletmenize yardımcı olacaktır.

3. Uzun Kuyruklu Anahtar Kelimelere Odaklanın (Long Tail Keywords)

Uzun kuyruk anahtar kelimeler üç veya daha fazla kelime veya kelime öbeğinin birleşimidir. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler daha düşük arama hacimlerine sahip olma eğiliminde olsalar da, genellikle daha alakalı trafik çekerler, genellikle daha az rekabetçi ve daha iyi sıralanırlar. Ürününüzü veya hizmetinizi belirtmeye yardımcı olan uzun kuyruk anahtar kelimeler seçin.

4. Lokal Hareket Edin

Verdiğiniz Hizmet veye Sattığınız ürünün popüler olduğu veya olmasını istediğiniz alanla için bölgesel isimleride anahtar kelimelerinize ekleyin böylece bölgesel arama motoru optimizasyonu sürecine de başlamış olacaksınız.

5. Anahtar Kelime Araçları Kullanın

Potansiyel hedef anahtar kelimelerinizi araştırmak için Google Ads Anahtar Kelime Aracı’nı veya Ahrefs seo aracını kullanın. Bu araçlarla, anahtar kelime hacmi ve eğilimleri, anahtar kelime rekabeti, benzer anahtar kelimeler ve daha fazlası hakkında veri toplayabilirsiniz.

6. Sonuçları Analiz Edin

Anahtar kelimelerinizi seçtikten sonra onları izlemeyi ve sonuçları analiz etmeyi unutmayın. Rakiplerinizin kullanabileceği yeni anahtar kelimelerle birlikte, genellikle sık kullanılan anahtar kelimeler veya kelime öbekleri vardır.

Anahtar kelimelerinizi mümkün olduğunca kullanmayı unutmayın! Anahtar kelimelerinizi blog yayınlarına, sosyal medya yayınlarına ve web sitenizin içeriğine yerleştirin. İçeriğinizde anahtar kelimeler ne kadar çok kullanırsanız, hedef kitlenizin sizi bulması o kadar kolay olur.

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu