Facebook, Instagram ve Twitter uygulamalarından sıkılanlar için aranan kan bulundu. Sizlere çok kısa sürede kocaman bir kullanıcı kitlesine ulaşan Clubhouse uygulamasından bahsetmek istiyoruz. Clubhouse, 2020 yılında Alpha Exploration Co. yazılım şirketi tarafından geliştirilmiş ve son dönemin en popüler sosyal medya platformları arasında yerini almıştır. Dijital teknolojiyi yakından takip edenlerin merakla araştırdığı bir konu olan Clubhouse nedir sorusunu sizler için aşağıda cevapladık.
En basit tanımıyla Clubhouse, yeni nesil ses temelli bir sosyal ağ uygulamasıdır. Platform, kullanıcılarını tamamen aktif tutma amacı taşır ve Clubhouse platformunda hesabı olan bir kişinin profil bilgisi onun sadece kim olduğunu gösterebilir. Kısacası mesajlaşma, görüntülü konuşma, video ve fotoğraf paylaşım seçeneği bulunmayan bu sosyal ağın; Instagram, Facebook, Twitter ve Tiktok gibi uygulamalarla herhangi bir benzerliği bulunmuyor.
Clubhouse uygulamasının amacı, bir grup insanla spesifik konular hakkında aklıselim bir şekilde fikir alışverişinde bulunmaktır. Ayrıca platformu kullanabilmeniz için Clubhouse app uygulamasını telefonunuza yüklemeniz gerekiyor.
Facebook, Instagram, Twitter üçlüsünden sıkılanlar ve çok daha farklı sosyal mecralarda kaliteli vakit geçirmek isteyenler için Clubhouse gayet uygun bir platform. Clubhouse uygulamasının kullanım şekli oldukça basit. Uygulama, şimdilik sadece İOS işletim sistemiyle çalışıyor. Platformda hesap oluşturabilmeniz için ilk olarak aplikasyonu telefonunuza indirmelisiniz; ancak öncesinde Clubhouse hesabı olan bir tanıdığınızdan özel olarak davetiye alırsanız hesabınızı hemen aktifleştirebilmeniz mümkün.
Clubhouse nedir ve nasıl çalışır diye merak ediyorsanız hemen açıklayalım. İlk olarak uygulamayı telefonunuza indirip ardından hesabınız için kullanıcı adınızı belirlemeniz gerekiyor. Kullanıcı adınızı girdikten sonra telefon numaranızı yazarak SMS yoluyla hesabınızı doğrulamalısınız. Eğer halihazırda bir davetiyeniz varsa bu yeni uygulamayı hemen kullanabilirsiniz; fakat henüz bir davetiyeye sahip değilseniz, Clubhouse app sistemi sizi sıraya alacak ve üyelik işleminiz onaylandıktan sonra telefonunuza bilgi amaçlı geri bildirim gönderecektir.
Uygulamada kullanıcılar sesli sohbet odaları oluşturarak belirli konular üzerinden tartışma başlatabilmekteler. Clubhouse‘un popülerliğinin bu denli artmasının temel nedeni de diğer sosyal medya uygulamalarından farklı olarak, etkileşimlerin sadece ses yoluyla gerçekleştirilmesinden kaynaklanıyor. Clubhouse’ta her kullanıcı istediği sohbet odalarına katılabiliyor; ancak sohbet odası yöneticisinin izin vermesi dahilinde ilginizi çeken konuların yer aldığı sohbet odalarında konuşmacı olarak da yer alabilir, görüşlerinizi bildirebilir, sorular sorabilirsiniz.
Clubhouse uygulamasında üyelik işlemlerinizi tamamladıktan sonra ilginizi çeken farklı konu başlıklarına ait oluşturulmuş sohbet odalarında konuşmacı veya dinleyici olarak katılabilir; bu yeni nesil etkileşim şeklinin yer aldığı platformun tadını çıkarabilirsiniz. Bahsedilen sohbet odalarının konuları; müzik, sanat, siyaset, eğitim, teknoloji, bilim, magazin, yerli ve yabancı haber konuları, moda ve meslek grupları gibi bilumum farklı kategorileri barındırıyor.
Son olarak hatırlatmakta fayda var; Clubhouse android kullanıcıları için şu anlık uygun değil; fakat popülaritesini artırmaya devam etmesi ile çok yakın zaman içerisinde android cihazlar için de uyumlu olacağını söyleyebiliriz.
seyseo olarak 10 kişiye clubhouse davetiyesi gönderiyoruz. Sizler de info@seyseo.com adresine “clubhouse” konulu bir e-posta göndererek davetiye talebinde bulunabilirsiniz.
SEO araçları, SERP’lerdeki sıralamalarınızı etkileyebilecek fırsatları görmenizi sağlar. Detaylı analizlerden, anahtar kelime araştırmasına, link kontrollerinden…
CDN yani ‘’Content Delivery Network’’ içerik dağıtım ağı, anlamına gelmektedir. Bir web sitesinin hızını artırmanın…
Birçok marka artık günümüzde çevrimiçi dünyada potansiyel müşterileri ile buluşmak için görünürlüğü daha da önemsiyor.…
Broken link, dead link olarak da bilinen kırık link, web sayfaları içerisinde açılmayan, ulaşılamayan bağlantıları…
Canonical, kelime anlamı olarak ‘’ ilgili, alakalı’’ anlamına gelmektedir. Peki canonical etiket, canonical URL nedir?…
Marka Bilinirliği Nedir? Günden güne büyüyen bu çevrimiçi dünyada her gün başka bir marka doğuyor.…
This website uses cookies.