Startuplar için SEO

Girişiminizi internet üzerinden duyurmak, daha görünür kılmak istiyorsunuz fakat bunu nasıl yapacağınızı bilmiyor musunuz? Girişiminiz için en doğru SEO çalışması nasıl yapılır? Birlikte inceleyelim.

Startup Ekosistemi Nedir?

Startup ekosistemi, bir soruna çözüm bulma amacı taşıyan yenilikçi bir ürün, süreç veya servis olarak adlandırılabilir. Startuplar başarısız olma riskleri yüksek olan ama başarılı olanlarının da çok büyük ve etki yaratan şirketlere dönüşme olasılığı olan girişimlerdir. Startupların başarı yolunda uygulamaları gereken bir adım da SEO çalışmalarıdır.

Startup Arama Motoru Optimizasyonu Çalışmaları

Startuplar için SEO çalışmaları oldukça önemlidir. Girişimin internet dünyasında görünür olması, başarı yolunda mantıklı bir adımdır. Pazarlama stratejilerinin başında gelen çalışmalardan biri de SEO’dur. Startup arama motoru optimizasyonu çalışmaları için uygulanması gereken bazı adımlar bulunur. Bunlar aşağıdaki gibidir.

  • Girişiminizin web sitesini “www” eklentisi ile kullanıp kullanmayacağınıza karar vermelisiniz. Bu arama motorlarının sizi nasıl tanıdığını belirleyen noktadır.
  • Google araçlarından faydalanmanız startup SEO için oldukça önemlidir. Özellikle Google Search Console kaydı muhakkak yapılmalıdır.
  • Startup SEO çalışmalarında bir önemli nokta da aldığınız domainin daha önce kullanılıp kullanılmadığıdır. Domain üzerinde spam içeren herhangi bir durum girişimi tehlikeye atabilir. Bu nedenle çeşitli SEO araçları ile bu durum kontrol edilmelidir.
  • Site tasarımını kullanıcı deneyimini düşünerek kurgulamak çok önemlidir. Özellikle yeni bir girişimin temel amacı sesini duyurmak olduğundan ziyaretçi sayısı, sitede kalma süresi ve genel trafik gibi kavramlar daha da önem kazanır. Bu nedenle olumlu bir kullanıcı deneyimini sunmak gerekir.
  • Kaliteli içerik üretimi tüm çalışmalarda olduğu gibi startup SEO çalışmalarında da oldukça önem taşır. Startup girişimlerinin ürettiği içerikler kaliteli olmazsa kullanıcılar fayda sağlayamazlar. Bu durum da ziyaretçi oranının düşmesine yol açar.
  • Startuplar için site içi SEO çalışmaları kadar site dışı SEO çalışmaları da önemlidir. Özellikle sosyal medya kullanımı olmaz olmaz bir adımdır. Günümüzde organik reklam için en uygun mecralardan bazıları da sosyal medya platformlarıdır. Bu nedenle girişime ait sosyal medya hesapları açmak oldukça mantıklıdır.

Startup girişiminizin arama sonuçlarında çok daha iyi bir sıralamaya sahip olmasını istiyorsanız seyseo’dan danışmanlık alabilirsiniz!

admin

Recent Posts

Faydalı 8 SEO Uzantısı

SEO araçları, SERP’lerdeki sıralamalarınızı etkileyebilecek fırsatları görmenizi sağlar. Detaylı analizlerden, anahtar kelime araştırmasına, link kontrollerinden…

3 yıl ago

CDN Nedir?

CDN yani ‘’Content Delivery Network’’ içerik dağıtım ağı, anlamına gelmektedir. Bir web sitesinin hızını artırmanın…

3 yıl ago

Yerel SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

Birçok marka artık günümüzde çevrimiçi dünyada potansiyel müşterileri ile buluşmak için görünürlüğü daha da önemsiyor.…

3 yıl ago

Kırık Link Nedir?

Broken link, dead link olarak da bilinen kırık link, web sayfaları içerisinde açılmayan, ulaşılamayan bağlantıları…

3 yıl ago

Canonical URL Nedir? Nasıl Kullanılır?

Canonical, kelime anlamı olarak ‘’ ilgili, alakalı’’ anlamına gelmektedir. Peki canonical etiket, canonical URL nedir?…

3 yıl ago

Marka Bilinirliği Nedir? Marka Bilinirliğini Arttırmanın Yolları

Marka Bilinirliği Nedir? Günden güne büyüyen bu çevrimiçi dünyada her gün başka bir marka doğuyor.…

3 yıl ago

This website uses cookies.