Uygulamalar

Clubhouse: Yeni bir Sosyal Ağın Doğuşu

Son günlerde sosyal medya ağlarında, kullanıcılar tarafından en çok konuşulan konulardan biri de Clubhouse uygulaması oldu. Bu yeni nesil sosyal medya ağının diğer platformları geri planda bırakacağı şu anki söylentiler arasında, peki ama neden?

Öncelikle farklı ve ilk olan her zaman kazanır. Bu platform da fikir odaklı ve sesli sohbet üzerine oluşturulmuş yeni nesil bir uygulama. Yani diğer sosyal medya ağlarıyla pek bir benzerliği yok. Clubhouse’ta, bir nevi insanlar birbirini dinliyor; istekleri doğrultusunda sohbete dahil olarak etkileşimde bulunabiliyorlar. Bu arada tüm etkileşimler sadece konuşarak gerçekleşiyor. Kısacası mesajlaşma, görüntülü konuşma, fotoğraf ve video gönderme gibi işlevselliklerin bulunmadığı bir platformdan bahsediyoruz.

Clubhouse Uygulaması

Sosyal medyanın gündemine bomba gibi düşen Clubhouse uygulaması, henüz çok taze; fakat buna rağmen her geçen gün popülaritesini artırmayı başarıyor. Platform, kullanıcılar arası etkileşimleri sadece ses üzerinden yürütüyor. Uygulamada alışılagelmiş bir sayfa akışı yok; kişiler kendi ilgi alanları doğrultusunda açılmış olan sohbet odalarına girerek sohbete katılabiliyorlar.

Özellikle piyasaya çıktığı andan itibaren siyasiler ve sosyal medya fenomenleri tarafından yaygın bir şekilde kullanılan Clubhouse, sesli iletişim kurma platformu olma özelliğiyle, kullanıcıları tarafından radyoya benzetiliyor. Radyodan farkı ise elinizi kaldırıp sohbete dahil olma gibi bir seçeneğinizin bulunması. Kısacası bir kullanıcı, spesifik bir konu üzerine bir oda açıyor ve konuyla ilgili olan diğer kullanıcılar da bu odaya katılarak sohbete reaktif veya proaktif bir şekilde dahil olabiliyorlar.

Clubhouse İndir

Clubhouse uygulaması davetiye sistemiyle çalışıyor ve davetiyesi olmayan kişiler bekleme listesine alınarak sıralarını bekliyor. Bu yeni nesil sosyal medya ağının diğerlerinden bir farkı da; sahte hesap oluşumunu engellemek. Şöyle ki uygulamayı kullanabilmek için bir adet telefon numarası gerekiyor. Yani her bir hesap için, daha önceden kullanılmamış bir telefon numarasına sahip olmalısınız.

Clubhouse indir seçeneği sadece cep telefonlarına yönelik ayarlanmış. Yani uygulama, masaüstü bilgisayarlara veya laptoplarda henüz kullanılamıyor. Clubhouse’u güvenli bir şekilde, telefonunuzun mağazasından indirebiliyorsunuz. Clubhouse ios işletim sistemine sahip  telefonlarda kullanılabildiği için şimdilik sadece sınırlı sayıdaki kullanıcılara hitap ediyor; fakat henüz çok taze olan bu yeni nesil sosyal medya ağı, şimdiden yaklaşık 700 bin kullanıcı sayısına ulaşmış durumda.

Uygulama, android cihazlarda şu anlık çalışmıyor. Yine de her geçen gün kayıtlı kullanıcı sayısının artması nedeniyle, çok yakın bir tarihte Clubhouse android işletim sistemi ile çalışan telefonlarda da kullanılabilecek gibi görünüyor.

Son ve bir ek bilgi olarak; Clubhouse ses kalitesinin kullanıcılar tarafından son derece tatminkar bulunmasının nedeni ise Discord’un altyapısını kullanıyor oluşu diyebiliriz.

seyseo olarak 10 kişiye clubhouse davetiyesi gönderiyoruz. Sizler de info@seyseo.com adresine “clubhouse” konulu bir e-posta göndererek davetiye talebinde bulunabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu