Uygulamalar

Clubhouse Davetiyesi Nasıl Bulunur?

Pandemi dönemiyle son sürat yükselişe geçen yeni sosyal medya uygulaması Clubhouse’u diğer sosyal medya platformlarına göre daha cazip kılan bir şey var: Clubhouse davetiye sistemi. Bu yeni mecra, kullanıcılarına davetiye sistemi aracılığıyla erişim sağlıyor. Uygulamanın davetiye şartı taşıdığını duyan sosyal medya kullanıcıları, Clubhouse’un ne olduğunu, nasıl kullanıldığını öğrenmek için literatür taraması yapıyor.

Ses temelli yeni nesil bir ağ olan Clubhouse uygulaması; kullanıcılarına, özel sohbet odaları üzerinden ses ile iletişim kurma imkanı sağlıyor. Fakat uygulamayı diğer sosyal mecralardan ayıran en önemli detay, Clubhouse davetiyesi olmayan kişilerin, bu platformu aktif bir şekilde kullanamıyor olması. Evet, yanlış okumadınız; uygulamayı kullanabilmek için davetiyenizin olması şart. Peki, Clubhouse davetiyesi nasıl ve nerelerden bulunur? Gelin birlikte bakalım.

Clubhouse Davetiye

Clubhouse davetiye olmadan çalışmayan bir uygulama; fakat panik yok, uygulama için her an bir davetiye alabilirsiniz. Zira, Clubhouse’un kullanıcı kitlesi her geçen dakika artıyor. Son verilere göre uygulamanın tüm dünyadaki kullanıcı sayısı 2 milyonu geçti. Yani sizi, bu yeni sosyal ağa davet edecek bir arkadaşınız var ya da her an olabilir.

Clubhouse uygulamasına davetiye ile üye olunuyor; ancak Clubhouse şimdilik sadece İOS işletim sistemine sahip telefonlarda kullanılabilmekte. Ancak, android cihazlarla uyumlu olmayan uygulamanın piyasada bu denli hızlı yayılması nedeniyle iphone harici cihazlar için de çalışmaların başladığına dair birtakım söylentiler var. Yine de şu an için Google Play Store’dan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Clubhouse invite seçeneklerini 3 aşamada değerlendirebilirsiniz, bunlar:

  • Bireysel davetiye

iphone cihazlara sahip kişiler; uygulamayı App Store’dan indirip, kullanıcı adlarını belirliyor ve son olarak telefon numaraları ile Clubhouse hesaplarını onaylıyorlar. Ardından uygulamayı kullanan bir arkadaşından davetiye almaları gerekiyor. Yalnız şunu da belirtmekte fayda var; her kullanıcının sadece 2 davetiye gönderme hakkı bulunuyor.

  • Clubhouse üyesi tanıdıklar

Ayrıca, İOS işletim sistemi ile çalışan telefonunuza Clubhouse uygulamasını indirdiğiniz andan itibaren, halihazırda Clubhouse kullanıcısı olan bir arkadaşınıza bildirim gidiyor ve isterlerse sizin için  bu uygulamaya erişim izni verebiliyorlar.

  • Sosyal medya hashtagleri

Bunun dışında Clubhouse davetiyesi alabileceğiniz bir tanıdığınız yoksa; sosyal medyada #Clubhouse hashtagiyle paylaşım yapabilirsiniz. Böylece diğer kullanıcıların dikkatini çekebilir ve kısa sürede Clubhouse davetiye sorununuzu çözebilirsiniz.

Clubhouse’un diğer platformlar gibi sosyal ağ sağlayıcı tanımına uygunluğu kabul edildi; fakat şu an için Clubhouse Türkiye temsilciliği bulunmuyor.

seyseo olarak 10 kişiye clubhouse davetiyesi gönderiyoruz. Sizler de info@seyseo.com adresine “clubhouse” konulu bir e-posta göndererek davetiye talebinde bulunabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu