SEO

Faydalı 8 SEO Uzantısı

SEO araçları, SERP’lerdeki sıralamalarınızı etkileyebilecek fırsatları görmenizi sağlar. Detaylı analizlerden, anahtar kelime araştırmasına, link kontrollerinden site hızına kadar SEO’nuzu geliştirmenize olanak tanıyan bu araçları kullanarak, kendi siteniz ya da başka siteler için derin analizler yapabilir, site içi SEO çalışmalarınızı detaylıca planlayabilirsiniz.

İşte SEO stratejilerinize yön verecek olan faydalı 8 SEO uzantısı.

1-Checkbot

Bozuk bağlantıları düzeltmenizi, ortadan kaldırmanızı sağlamanın yanı sıra okunabilir ve düzgün URL’ler oluşturmanıza yarayan Checkbot, yönlendirme zincirleri ve veri sıkıştırma sorunlarını çözer.

Aynı zamanda her sayfa başlığının benzersiz olmasını sağlayan bu uzantı sayesinde, web sitenizin hızını artırabilir ve arama motorunda görünürlüğünüzü arttırabilirsiniz.

2-Check My Links

Bağlantı oluşturma sürecini hızlandıran, ücretsiz bir Chrome uzantısı olan Check My Links, görüntülediğiniz sayfa hızını analiz eder, bozuk ve geçersiz bağlantıları tespit eder.

3-SEOquake

Ücretsiz Chrome uzantısı olan SEOquake, bir web sayfası hakkında ihtiyaç duyacağınız birçok bilgiyi size verir. SEOquake, bir SEO denetim aracıdır. Anahtar kelime yoğunluğu, dahili-harici bağlantı analizi, rekabet derecesi ve sosyal analizler gibi birçok faydalı analizi size sunar.

4-Soovle

Soovle, kullanmak istediğiniz anahtar kelimenin, Google ve diğer arama motorlarında da aranan benzer kelimelerin listesini sunar. Bu sayede ilgili, daha iyi hedeflenmiş anahtar kelimeler bulmanıza olanak sağlar.

SEO çalışmaları

5-Keywordtool.io

Keywordtool.io, SEO çalışmalarını geliştirmek amaçlı olarak çok faydalı bir uzantıdır. Keywordtool.io, arama motorları ve sosyal mecralarda kullanılan anahtar kelimeleri görmek için kullanılır. Hızlı bir şekilde birçok anahtar kelime fikirleri sunan faydalı bir araçtır. Ayrıca sadece kısa anahtar kelimeleri sıralamamaktadır. Size fayda sağlayabilecek uzun kuyruklu anahtar kelimeleri de bu uzantı sayesinde bulabilirsiniz.

6-Woorank

Bir başka ücretsiz SEO aracı olan Woorank, mobil analizler için kullanılmaktadır. Bir web sitesini birkaç saniyede analiz ederek size kapsamlı bir rapor sunar.

7-Copyspace

Copyscape, yinelenen içerikleri tespit etmek için kullanılan bir araçtır. Kullanımı oldukça kolay olan uygulamada, bir blog yazısı ya da URL içeri aktarılır ve ardından içeriklerin başka bir yerde olup olmadığı analiz edilir.

8-SEO Site Checkup

SEO site checkup uygulaması, bir web sitesini hızlı bir şekilde analiz ederek, sitenin denetim ve puanlamasını yapar. Bu site kontrolü sayesinde de ortaya çıkabilecek hataları görmenizi sağlar.

Sizler için sıraladığımız bu faydalı 8 SEO uzantısı, premium özellikler sunmasalar da web siteniz ya da başka web siteleri analiz etmeniz için size yardımcı olacaklardır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu