SEO

10 Maddede SEO Uzmanı Ne İş Yapar?

Arama motoru optimizasyonu uzmanı mesleğini yapan kişilerin aslında birçok alt görevi bulunur.

SEO Uzmanlarının Görevleri

Anahtar Kelime Analizi

SEO çalışmalarının en önemli adımlarından biri anahtar kelime analizidir. SEO danışmanı olan kişilerin yapacakları SEO analizi sonucunda elde edecekleri veriler oldukça önemlidir. Doğru anahtar kelime analizi yapmak SEO danışmanlarının en önemli görevlerinden biridir. Çünkü web siteleri bu işlem sonucu sıralamada öne çıkabilirler.

Backlink Kaynakları ve Link Alışverişi

Bir SEO çalışmasının diğer bir önemli kaynağı da linklemelerdir. Backlink kaynaklarını tespit etmek ve bu kaynaklar ile link alışverişi yapmak SEO danışmanlarının görevlerinden biridir.

Optimizasyon

Hem çalışılan işletmenin web sitesini hem de markaların web sitelerini optimize etmek SEO danışmanlarının bir başka yükümlülüğüdür. Optimizasyon işlemi, web siteleri ile arama motorları arasında bir köprü görevi görür.

Analiz

Çalışmalar esnasında aynı zamanda SEO analizi yapmak oldukça önemlidir. SEO analizi sayesinde pazar ve rakipler tanınabilir.

Kaliteli İçerik

SEO çalışmalarında yapılması gerekenlerden biri de kaliteli içerik üretebilmektir. İçerikler kaliteli olmadığı sürece web sitelerinin arama motorlarında yükselmesi ve potansiyel müşterileriyle buluşabilmesi mümkün değildir.

Algoritma Güncellemeleri

SEO çalışması aslında arama motorlarının algoritmalarına göre yönetilir. Bu nedenle SEO verilerinin doğru şekilde yönetilebilmesi için bu güncellemelerin takip edilmesi gerekir.

Kodlama Hataları

Web sitelerini aşağı çeken bir faktör de kodlama hatalarıdır. Seocuların bu hataları düzeltmeleri beklenir.

Takip ve Raporlama

Yapılan tüm çalışmaların takibini yapmak SEO danışmanlarının başlıca görevlerinden biridir. Yapılan çalışmaların somut olarak görüldüğü yer raporlama kısmıdır. Bu yüzden raporlamaların titizlik çinde yapılması oldukça önemlidir. Aynı zamanda SEO parametrelerini takip etmeleri de gerekir.

Mobil SEO

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte sosyal medya mecraları da daha sık kullanılmaya başlandı. Bu nedenle SEO çalışmaları da mobile evrildi. SEO danışmanlarının bir diğer görevi de mobil SEO çalışmalarını sürdürmektir.

Mevcut İçerik Optimizasyonu

Mevcut içeriklerin güncel olarak optimizasyonunu gerçekleştirmek gerekir. Trendlerin sürekli değişmesi ile birlikte SEO danışmanları için böyle bir görev doğmuştur.

Seyseo’nun uzman kadrosu ile çalışmak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz!

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu