Referanslarımız Neler Yapıyor?

10 Adımda Neden Yurt Dışında Okumalısınız?

Eğitim Kalitesi

Yurt dışındaki birçok üniversite Dünya sıralamasında önde gelir. Bunun nedeni ise üniversitelerin köklü tarihlerine ek olarak aynı zamanda alanlarındaki son gelişmeleri de yakından takip etmeleridir. Bildiğiniz üzere dünya standartlarında araştırmalar yapabilmek için bu standartlarda kaynaklara, laboratuvarlara ve çeşitli olanaklara erişiminizin olması çok önemlidir. Bir Psikoloji öğrencisi Freud’un orijinal ilk basım eserlerini görebilirken bir Biyolog son teknoloji aletlere erişim sağlayabilir. Bunlara ek olarak İngiltere Üniversiteleri ve Hollanda Üniversitelerinin araştırma gruplarına katılarak kurumların ortak çalışmalarına da dahil olarak olanaklarından faydalanabilir, farklı hocalar ile tanışabilirsiniz. Hiç şüphesiz ki bu üniversitelerde eğitim almak, araştırmalar yapmak ve alanlarındaki uzman hocalar tarafından verilen derslere katılmak sizleri alanınızdaki insanlardan birçok adım öne taşıyacaktır.

Eğitim Sistemi

İngiltere ve Hollanda Üniversitelerinin eğitim sistemlerinin farklı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak asıl dikkat etmemiz gereken nokta bu farklı eğitim sistemlerinin bize ne gibi faydalar sağlayacağı.  Yurt dışındaki üniversiteler öğrencilerini ezberci sistemden uzaklaştırarak düşünmeye, analiz yapmaya, denemeye, keşfetmeye ve sınırlarını zorlamaya teşvik ederler. Sırf öğrenciler kendilerini denesinler diye onlara karşılıksız iş kurma veya proje yapma bütçesi veren Hollanda Üniversiteleri olduğunu biliyoruz! Ayrıca sadece geniş kapsamlı proje hazırlıkları yaparken değil, seminer derslerinde de farklı milletlerden arkadaşlarınızın bakış açıları ile tanışabilirsiniz. Eminim lisansta öğrendiğiniz bir teoriyi İngiltere’deki üniversitenizde işlerken konunun eline alınan bakış açısı karşısında sizler de çok şaşıracak ve etkileneceksiniz.

Akademik Aktiviteler

Yurt dışında eğitim alan öğrencilerin en büyük avantajlarından biri ise seminer ve konferanslara katılma olanaklarıdır. Alanlarında Dünya liderleri olan uzmanların konuşmalarını birince elden dinleyip kendilerine sorular sorabilir ve hatta birebir tanışma imkânı da elde edebiliriniz. Unutamamalıyız ki bu tür organizasyonlarda aynı zamanda alanınızdaki farklı milletlerden insanlar ile de tanışabilir ve kendileri ile keyifli sohbetler ve tartışmalar yaparak onların bakış açısı hakkında da bilgi edinme şansı kazanabilirsiniz. Akademisyenler ve kendileri gibi öğrenciler ile tanışarak irtibatı koparmayan öğrencilerimiz olduğunu ve sonrasında onlar ile akademik projeler yürüten öğrencilerimiz var. Kim bilir, belki bir konferansta size de yeni bir kapı açılır?

İş Olanakları

Şüphesiz ki herkesin derdi aynı, donanımızı arttırıp kariyer basamaklarını adım adım çıkmak. İngiltere Üniversiteleri’nde eğitim alırken programların içine dahil olmuş staj ve iş deneyimi elde etme şansı elde etme imkânınız oluyor. Bu programlar 3 ay ile 1 yıl arasında değişebiliyor ve üniversiteler bu programları Dünya lideri şirketler ile de birlikte yürütüyor. Sonuçta ise mezun olduğunuz teorik bilgilerinizi pratiğe dökmüş ve yurt dışında prestijli bir iş deneyimi elde etmiş oluyorsunuz. Tabii bu da günümüzün rekabetçi ortamında yapacağınız bir iş başvurusunda sizi birçok kişiden en az bir adım öne taşıyor. Bunun ana nedeni ise bu deneyimiz sayesinde şirketler yetilerinize ek olarak sizin dil seviyenizi, farklı milletler ile çalışma yetilerinizi, iş disiplininizi ve çok kültürlü ortamlara olan adaptasyonunuzdan emin oluyorlar. Ayrıca bu deneyimler süresinde sektörden insanlar ile değerli bağlantılar kurarak ağınızı da genişletme şansı elde ediyorsunuz. Alanınız ile alakalı işlere ek olarak eğitiminiz süresinde de öğrenci işlerinde çalışabileceğinizi de hatırlatmak isteriz!

Kültür

Yurt dışında dil eğitimi, lisans, yüksek lisans ya da doktora eğitimi alan öğrenciler sınıflarını ve hayatlarını Dünya’nın her yerinden gelen öğrenciler ile paylaşırlar. Farklı milletlerden insanları tanımanın vizyonumuzu geliştirdiği her zaman söylenir. Peki bu aslında tam olarak ne demek? Farklı kültürlerden insanlar ile beraber yemek, gezmek ve eğitim almak onların bakış açılarını, gelenek ve göreneklerini tanımanıza yardımcı olur. Bunları kendi kültürünüz ile karşılaştırırken aynı zamanda kendi kültürünüzü de daha iyi analiz edip belki de ilk kez gerçekten anlamınıza yardımcı olur. Elde edilen bu bakış açısı ise kendiniz bile şaşıracağınız bir şekilde hayatınız her alanındaki deneyimlerinizde sizi bir adım öne çıkarırken, öz güveninizi arttırarak gerçek potansiyelinizi bulmanızda da yardımcı olur.

Kültürel Aktiviteler

Alacağınız eğitim kalitesine ek olarak yurt dışında eğitim almak kültürel anlamda da insanı çok geliştiren ve ufkunu genişleten bir denetimdir. Hiç şüphesiz ki kendi ilgi alanlarınıza yönelik birçok etkinlik bulup katılma şansı elde edeceksiniz. Eminim ki istediğiniz tüm müzeleri gezmeyi tamamlamaya çalışırken aynı zamanda da uzun zamandır izlemek istediğiniz müzikale yetişmeye çalışırken siz de tatlı bir yorgunluğun tadına varacaksınız. Sınırsız sayıda galeriye, tiyatroya ve konsere erişiminizin olmasının tadını çıkartmayı unutmayın.

Seyahat

Yurt dışında okuyan öğrenciler akademik anlamda ufuklarını genişletirken aynı zamanda çabasız bir şekilde tarihi bilgilerini genişletip, göz zevklerini ve midelerini de mutlu etme şansı elde ederler. Özellikle Avrupa ülkeleri arasında kolay ve ucuz seyahat olanakları sayesinde boş zamanlarınızda farklı ülkeleri de gezme şansı edebilirsiniz. Örneğin İngiltere’de okuyan bir öğrenci hafta sonunu Fransa’da geçirebilirken, Hollanda’da okuyan bir öğrenci de iki günlük bir Almanya kaçamağı yapabilir. Bu sayede çeşitli ülkelerin coğrafi, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile tanışıp farklı kültürlerin yemeklerini yiyebilir, mimarı güzellikleri incelerken saatler geçirebilirsiniz. Sadece eğitim aldığınız ülkenin değil, diğer milletlerin de gelenek ve göreneklerini öğrenmek de kişisel gelişiminize çok faydalı olacaktır.

Sosyal Aktiviteler

Yurt dışındaki üniversitelerde spordan sanata, sanattan politikaya ve sosyal yardıma kadar hayal edemeyeceğiniz kadar sınırsız sayıda kulüpler bulunmaktadır. Üstelik katılımı ücretsiz ya da sadece sembolik olan bu kulüplerden istediklerinizin hepsine katılma hakkınız da var. Ülkemizde yaygın olmayan spor ve sanat aktiveler hakkında kulüplere üye olup belki de yeni hobiler elde edebilir ya da hep çalmayı hayal ettiğiniz o müzik aleti ile sonunda tanışabilirsiniz. Hem kendi alanınızdaki kulüplerde alanınız hakkında çalışmalar yapabilirsiniz hem de sosyal-kültürel seviyenizi geliştirebilirsiniz.

Dil Yeteneği

Elbette ki alacağınız İngilizce eğitim ve yurt dışında yaşama deneyimi dil seviyenizi ve yetilerinizi kayda değer bir şekilde arttıracak. Akademik bir makale okurken ya da alanınızdan uzmanlar ile konuşurken terminolojiye hâkim bir şekilde akıcılık elde edeceksiniz. Konuşma ve dinleme yetileriniz ile otomatik olarak gelişecek, ekstra bir çaba harcamanıza gerek kalmayacak. İngilizce ’ye ek olarak aynı zamanda okulların kulüpleri sayesinde de istediğiniz dili öğrenme şansını elde edeceğinizi de hatırlatmak isterim. Belki de İspanyolcanızı sınıftaki İspanyol arkadaşınız ile pratik yaparak geliştirirsiniz.

Kendini Keşfet

Akademik bakış açısı, farklı kültürleri tanımak, yeni tatlar ile tanışmak, farklı insanlar ile tanışmak, farklı kültürleri tanımak ve tarihi birince elden deneyimlemek. İşte bunlar bilinçli ve tadını çıkartılarak yapıldığı zaman kişi kendini yeniden tanıyor, hiç bilmediği yönleri ile tanışıyor. Bir teoriyi farklı bir bakış açısı ile değerlendirirken ufkunuzun genişlediğini fark edebilir, bir galeri gezerken yeni bir sanatçı veya akım ile tanışıp etkilenebilir, kulüpler sayesinde yeni bir müzik aletine veya spora başlayabilirsiniz. Bireyselliğin verdiği özgüven ile heyecan ile yurt dışı eğitimin sayesinde yepyeni bir sen keşfedebilirsin!

İletişim Bilgilerimiz

Kaynak : https://edukas.com.tr/blog/10-adimda-neden-yurt-disinda-okumalisiniz/

Telefon : +90 (232) 422 05 56

E-Posta : info@edukas.com.tr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu