SEO

8 Maddede “Google’da İlk Sayfada Çıkmak”

Siz de “Web sitemi Google’da nasıl yükseltirim?” ve “Google’da üst sıralar” için yapılması gerekenleri  merak ediyorsanız okumaya devam edin!

Google’da Üst Sıralara Nasıl Çıkılır?

En sık kullanılan arama motoru olan Google’da üst sıralara çıkmak için yapılması gereken birkaç adım bulunur. Bu adımlardan bazıları site için SEO çalışmaları, bazıları ise site dışı SEO çalışmaları bazında incelenebilir. Uygulanması gereken adımlar aşağıdaki gibidir.

Anahtar Kelime Kullanımı

Kullanıcılar Google’da arama yaparken aslında anahtar kelimeleri aratırlar. Bu nedenle üst sıralara çıkmak için en çok aratılan anahtar kelimeleri web sitesinde yani içeriklerde kullanmak oldukça önemlidir. Özellikle başlıklarda anahtar kelime kullanımı gereklidir.

Meta Açıklama

Meta açıklamalar da en az anahtar kelimeler kadar önemlidir. Başlıklar kullanıcıların ilgisini çekse de önemli olan içeriğin kendisidir. İçerik hakkında fikir sahibi olunacak ilk nokta meta açıklamalardır.

Site Dışı Linkleme

Linkleme, Google için oldukça önemli olan bir unsurdur. Web sitelerinin birbirlerine link yönlendirmesi yapması Google’da üst sıralara çıkmalarını sağlayabilir. Özellikle domain otoritesi yüksek olan bir web sitesine link yönlendirmesi yapmak mantıklı olacaktır.

Görsel Kullanımı

SEO çalışmaları için en önemli unsur içerik olarak gözükse de görsel kullanımı da ihmal edilmemelidir. Web sitesi içerikleri ile uyumlu olan görsellerin kullanımı Google’da üst sıralara çıkmayı kolaylaştırır.

Site Hızı

Web sitesi sayfalarının yüklenme hızı günümüzde daha da önem kazanmıştır. Kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi adına yapılması gerekenler biri de site hızını artırmaktır. Bunun CDN gibi yöntemler kullanılabilir. Böylece web sitesi, Google’da daha üst sıralara yerleşebilir.

Mobil Kullanım

Kullanıcıların çoğu web sitelerini mobil sürümlerden ziyaret ederler. Bu nedenle web sitelerinin mobil dostu olması oldukça önemlidir. Hem site hızı hem tasarımı hem de site içeriği olarak mobile uygun hale getirmek üst sıralara yükselmek için uygulanması gereken adımlardır.

Sosyal Medya

Son zamanlarda sosyal medya çok daha kullanılır hale gelmiştir. Sosyal medyada aktif olarak popülaritenizi ve trafiğinizi artırabilirsiniz.

Google Algoritmaları

Google sürekli güncellenen bir arama motoru olduğu için üst sıralarda kalabilmek adına bu güncellemeleri sürekli olarak takip etmelisiniz.

Google’da üst sıralara çıkmak için seyseo ve uzman kadrosu ile çalışabilirsiniz!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu