Dijital Pazarlama

8 Madde ile Dijital Pazarlama Ajansının Görevleri

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte oldukça önem kazanan konulardan biri de dijital pazarlama oldu. Dijital pazarlamanın bu denli önemli hale gelmesi sonucunda da dijital pazarlama ajansları ortaya çıktı. Peki, dijital pazarlama ajansı nedir? Dijital pazarlama ajanslarının görevleri nelerdir?

Dijital Pazarlama Ajansı Nedir?

Dijital pazarlama ajansı, dijital çağda pazarlamanın değişen ihtiyaçlarını karşılamak için gelişen bir reklam ajansıdır. Modern pazarlama teknikleri ile markaların pazarlama stratejilerine dijital bir bakış açısı getirmeyi hedefler. Dijital dönüşümün yaşandığı günümüzde pazarlama kavramına dijital açıdan yaklaşarak dijital pazarlama kavramını destekler.

Dijital Pazarlama Ajanslarının Görevleri Nelerdir?

Dijital pazarlama ajanslarının ve dolayısıyla dijital pazarlama uzmanının görevleri aşağıdaki gibidir.
Dijital pazarlama ajansı

  • Arama Motoru Optimizasyonu: Dijital pazarlama ajanslarının başlıca görevlerinden biri web sitelerini arama motorlarında görünür olacakları şekilde optimize etmektir. Arama motoru optimizasyonu hem teknik hem içeriksel anlamda yönetilmelidir.
  • Arama Motoru Reklamcılığı: Arama sonuçları reklamlarının oluşturulması dijital pazarlama ajanslarının bir başka görevidir. Arama ağı reklamları gitgide daha da önem kazanan bir konudur.
  • Sosyal Medya Pazarlaması: Günümüzde sosyal medya kullanımı giderek artmaktadır. Dijital pazarlama ajanslarının yoğunlaşması gereken noktalardan biri de sosyal medya platformlarıdır.
  • Web Sitesi Tasarımı ve Geliştirme: Pazarlamanın başlıca unsuru olan web sitelerinin tasarlanması ve geliştirmesi aşamasında da dijital pazarlama ajanslarının rolü görülebilir.
  • İçerik Oluşturma: Markaların var oldukları çeşitli platformlar için içerik oluşturmak dijital pazarlama ajanslarının görevlerinden biridir. Her mecranın kendine özel bir dili bulunduğundan içerikler de özel olarak oluşturulmalıdır.
  • Online Medya Kampanyaları: Çevrimiçi kampanyaların fikir ve uygulama aşamasında yer alan dijital pazarlama ajansları, dijitalin yadsınamaz gücünü bu şekilde de kullanabilirler.
  • Mobil Uygulama Geliştirme: Pazarlamanın mobile kayması ile birlikte dijital pazarlama ajansları için de yeni bir görev doğmuş oldu. Mobil uygulamalar, yeni bir pazarlama alanı olarak dijital pazarlama ajanslarının karşısına çıkmış oldu.
  • Raporlama: Tüm çalışmaların ne derece sonuç verdiğini anlayabilmek adına raporlama oldukça önemlidir. Tüm çalışmaların analizi yine dijital pazarlama ajansı tarafından yapılır ve yeni planlar bu analiz sayesinde belirlenmiş olurlar.

Özel olarak hazırlanan veri odaklı çözümleri ile ayrıcalıklı bir deneyim yaşamak isterseniz seyseo ile iletişime geçebilirsiniz!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu