Dijital Pazarlama

Kurumsal Web Tasarımı Nasıl Yapılır?

Kurumsal Site Tasarımı

Kurumsal yapıya sahip firma ve işletmelerin profesyonel web tasarım süreçlerinden yararlanmaları elzemdir. Özgün ve kendi kimlik değerlerini yansıtan site üzerinden müşteri kitlelerine erişme ve onlara güven sunma ancak kurumsal bir web sitesi üzerinden sağlanabilir. Şablon web siteleri üzerinde yapılan birkaç değişiklik sonucunda sahip olunan sitenin güven vermesi ve kurumsal kimliği tam olarak yansıtması mümkün olmayacağından dolayı, sıfırdan özgün bir tasarım yapılarak web sitesi ihtiyacının karşılanması gerekir.

Profesyonel web tasarım nedir, ne değildir?

Kurumsal web tasarımı sürecinin en iyi şekilde yönetilebilmesi için profesyonel bir prosedürün takip edilmelidir. Kurumsal işleyişi yansıtacak uygulama sonucunda elde edilen sonuçların müşteri talep ve isteklerini karşıladığı görülebilir. Bu nedenle, profesyonel web tasarım ajansları tarafından öncelikli olarak kurumsal müşterilerin talepleri toplanır, bunlar üzerinde birtakım değerlendirmeler yapılır, web tasarım trendlerini karşılayacak bir şablon üzerinde hem fikir olunur ve web tasarım sürecinin uygulama aşamasına geçilir.

Şablon üzerinde gereken değişiklikler yapıldıktan sonra tasarım giydirme işlemlerine geçilir. Bu süreçte de kurumsal firma ile sürekli iletişim halinde olunması lazımdır. Çünkü firmanın renklerini, logolarını, içerik dili ve sloganlarını yansıtan sayfa, menü ve şirket profil gibi detayların hazırlanması sürecinde hassas ve dikkatli olunması lazımdır. Tüm bu sürecin tamamlanmasından sonra web sitesinin yayına alınma süreci başlatılır. Ancak öncesinde birtakım test aşamalarından geçilir. Böylece, sitenin kusursuz bir şekilde çalıştığından emin olunur ve sayfa düzeni, SEO performansı kontrol edilir. Herhangi bir sıkıntının olmaması halinde yayına alınır.

Kurumsal tasarımında önemli olan noktalar nelerdir?

Kurumsal web site tasarımını ön plana çıkaran noktalar arasında özgünlük yer alır. Firmanın bulunduğu sektöre uygun bir tasarımın yapılması esnasında rakiplerden çok daha farklı ve yaratıcı tasarımlara imza atılması gerekir. Aynı sektörde faaliyet gösteren firmaların birbirini takip eden ve birbirine benzeyen tasarımları özgünlük gibi önemli konunun ihlal edilmesi anlamına gelir. Özgün ve tamamen marka kimliğini yansıtan tasarımların çok daha dikkat çekici ve güven verici olması nedeniyle tercih edilmesi lazımdır.

Özgün tasarımla beraber kullanılan web yazılım ve tasarım teknolojisinin de en son gelişmelere uygunluğundan emin olunmasına dikkat edilmelidir. Yeni tasarım kurallarına uygun olmayan, SEO kriterlerine göre dizayn edilmeyen ve Google dostu denilmesi zor bir sitenin kurumsal kimliği çok iyi bir şekilde yansıtması veya mükemmel bir tasarım çizgisine sahip olmasının anlamı olmaz. Hem SEO açısından hem de tasarım bakımından mükemmeli yakalayan site projelerinden bahsederken profesyonel web tasarımı kavramı kullanılabilir.

Sonuç olarak; “kurumsal web tasarımı” sürecini yönetirken internet trendlerinden çok fazla kopmadan ve sektörü yansıtan figürlerden geri kalmadan özgün bir tasarım modeli benimsenmelidir. Kurumsal kimliği yansıtan renklerin uyumuna ve bütünlüğüne dikkat edilmeli, sitede kullanılan içeriklerin kalitesinden de emin olunmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu