SEOTeknoloji

AMP Nedir?

AMP Nedir? SEO Katkısı Nelerdir?

AMP olarak bilinen “Accelerated Mobile Pages” Google tarafından geliştirilen bir kodlama yöntemidir. Türkçe’de “Hızlandırılmış Mobil Sayfalar” anlamına gelen AMP, mobil sitelerin daha hızlı açılmasını sağlayan bir sistemdir. AMP nedir? Seo katkısı nelerdir? Birlikte inceleyelim.

AMP Nedir?

Google tarafından sunulan AMP hizmeti, yönergeler doğrultusunda web sitelerinin mobil tabanda daha hızlı yüklenmelerini sağlar. Kullanıcı dostu bir mobil deneyim için oldukça mantıklı olan bu sistem, Google’ın önbelleği sayesinde oluşturulur. AMP yönergelerine uygun olan web siteleri önbellek sayesinde tutulur ve böylece kullanıcı deneyimi iyileştirilmiş olur. AMP sistemi, açık kaynak kodlu olduğundan uygulanması oldukça kolaydır. AMP kurulumu için uygulanması gereken tek şey açık kaynaklı kodun internet sitesine eklenmesidir. AMP standartlarında bir web sitesi oluşturmak için ayrıca dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibidir.

  • Tasarım ve Kodlama: yerleşim ve içerik
  • Bulunurluk ve Erişilebilirlik: arama motorlarına açık olmak
  • Doğrulama ve Sayfayı Google Search Console’da bildirme
  • Yapısal veri: Yapısal veri ile sayfa içeriğini zenginleştirme
  • Amp sayfasındaki hataları tespit etme

Wordpress AMP kurulumu da merak edilen bir husustur. Wordpress sayfaları için AMP kurulumu yapılabilir böylece arama sonuçlarında blog sayfaları AMP rozeti ile etiketlenir.

AMP SEO Etkisi Nelerdir?

İçeriğin kaliteli olması veya anahtar kelimelerin konu ile ilişkili olması kadar sayfanın hızlı bir şekilde yüklenmesi de SEO çalışmaları adına oldukça önemlidir. Bu nedenle AMP sisteminin SEO çalışmaları üzerinde önemli etkileri bulunur. Yapılan araştırmalara göre kullanıcıların %53’ü 3 saniyeden uzun sürede açılan web sitelerinden çıkış yapıyorlar. Bu durum da sitede durma sürelerini ve ziyaretçi sayılarını tamamen düşürmüş oluyor. AMP sisteminin gerekliliği de tam olarak bu noktada ortaya çıkıyor. Hızlandırılmış mobil sayfalar sistemini kullanan web siteleri, arama motorlarında da daha üst sıralarda yer almış oluyorlar. Genel SEO çalışmalarının başlıca amacı arama motorlarında üst sıralara çıkabilmek olduğundan AMP sistemi ve SEO çalışması arasında doğrudan bir bağlantı kuruluyor.

AMP sistemi sayesinde SEO çalışmanızı zenginleştirmek ve mobil sürümlerde daha kullanıcı dostu bir deneyim sunmak istiyorsanız seyseo’yu tercih edebilirsiniz!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu