SEO

E-Ticaret Siteleri için Arama Motoru Optimizasyonu

Arama motoru optimizasyonu çalışmaları, e-ticaret siteleri için oldukça önemli olan bir süreçtir. Özellikle satış oranları üzerinde oldukça etkili olan SEO çalışmasının nasıl yapılması gerektiğini birlikte inceleyelim.

E-ticaret SEO Teknikleri

Normal SEO çalışmalarında olduğu gibi e-ticaret siteleri için yapılan SEO çalışmaları da bazı adımlardan oluşur. E-ticaret arama motoru optimizasyonu çalışmasının adımları aşağıdaki gibidir.

Anahtar Kelimeleri Saptama:

E-ticaret siteleri için de SEO önerilerinde en önemli unsur anahtar kelimeleri doğru saptamaktır. Anahtar kelimelerin doğru saptanabilmesi potansiyel müşterilerin işletmeyi bulabilmesini sağlar. Anahtar kelimeler doğru kullanılmazsa potansiyel müşteriler işletmeyi bulamayacak ve kullanıcı deneyimi süreci satışa dönmeyecektir. Özellikle ürünlerin meta etiketlerinde doğru anahtar kelimeleri kullanmak gerekir. Arama hacmi en yüksek olan kelime ve kelime gruplarını bulabilmek için rakipleri analiz etmek faydalı olabilir.

Rakip Analizi:

Her alanda olduğu gibi e-ticaret arama motoru optimizasyonu çalışmalarında da rakip analizi önemli bir noktadır. Rakipleri analiz etmek bir anlamda piyasayı analiz etmektir. Rakiplerin kullandıkları anahtar kelimeler, verdikleri linkler, site yapıları, site navigasyonları, en çok tıklanan ürünleri veya en çok okunan blog yazıları gibi unsurları analiz edebilmek oldukça önemlidir. Bu analiz için bulunduğunuz sektördeki en büyük rakibinizi seçmeniz sizin için faydalı olabilir.

Teknik Hataları Saptama:

E-ticaret optimizasyonu oldukça önemli olan bir adımdır. Web sitesini arama motorlarına düzgün bir şekilde anlatabilmek adına optimizasyon yapmak zorunlu bir süreçtir. Arama motorlarının web sitesini anlayamaması, potansiyel müşterilerden bir o kadar uzaklaşıldığı anlamına gelir. Arama motorlarında üst sıralarda gözükebilmek için yapılması gereken bazı adımlar bulunur. Çift sayfalar, başlıklar ve meta açıklamalarının özgün olması e-ticaret optimizasyonu için oldukça önemlidir. 404 gibi hata veren sayfaların optimize edilmesi, sayfa açılış süresinin kısaltılması ve bunu için uygun görsellerin seçilmesi gibi adımlar atlanmamalıdır. Site içi linkleme veya site navigasyonu gibi site içi SEO çalışmalarının da eksiksiz bir şekilde yapılması gerekir.

E-ticaret siteniz için en doğru SEO çalışmasını keşfetmek adına seyseo’dan danışmanlık alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu