GenelÖne ÇıkanSEO
Trend

SEO Uyumlu İçerik Nedir ve Nasıl Üretilir?

Arama Motoru Optimizasyonu

Bu içeriğimizde SEO uyumlu içerik nedir ve nasıl üretilir maddelerle açıklıyoruz.

SEO İçeriği Nedir?

SEO içeriğinin ne anlama geldiğini anlamak için, bu cümleyi bileşenlerine ayırmak faydalı olacaktır:

“SEO”, arama motoru optimizasyonu veya insanların bir web sitesini Google gibi arama motorları aracılığıyla kolayca bulabilmesi için bir web sitesini optimize etme sürecini ifade eder.

“İçerik” ile, web’de arama hacmi yüksek ve faydalı herhangi bir bilgi kastedilmektedir (aşağıda çeşitli içerik türleri hakkında bilgi verilecektir).

Dolayısıyla, bu iki kavramı bir araya getirmek için: SEO içeriği, arama motoru trafiğini çekmek amacıyla oluşturulan herhangi bir içeriktir diyebiliriz.

Anahtar Kelime Araştırma: Arama yoluyla trafik oluşturmak istiyorsanız, yazmaya başlamadan önce anahtar kelime araştırması yapmak en iyisidir. Bu şekilde, belirli bir miktarda arama hacminin zaten var olduğu anahtar kelimelere odaklanabilirsiniz – başka bir deyişle, kişilerin bilgi aradığı konulara yazabilirsiniz.

Anahtar Kelime Optimizasyonu: İçeriğinizde maksimum aranabilirlik için anahtar kelimeleri nerede ve nasıl kullanacağınızı bilmelisiniz.

İçerik Organizasyonu: Sitenizdeki içerik mantıklı bir şekilde düzenlenmelidir. Bu sadece SEO için değil, sitenizdeki ziyaretçilerin kolayca alakalı diğer içerikleri bulmasına yardımcı olur. (Sitenizde ne kadar uzun süre kalırlarsa o kadar iyidir.)

İçerik Tanıtımı: Sosyal ağlarda paylaşarak ve içeriğinize bağlantılar kurarak oluşturduğunuz yeni içeriğin görünürlüğünü arttırabilirsiniz.

SEO İçeriği Türleri

SEO içeriği aşağıdakilerden herhangi birini içerebilir:

Ürün Sayfaları’nde SEO

Bunlar, herhangi bir perakende e-ticaret sitesinde oldukça fazla bulunan içerik türüdür. İyi bir ürün sayfası hem SEO içeriği hem de bir Tıklama Başına Maliyet reklamları için (PPC) bir açılış sayfası olabilir.

Blog Yazıları’nda SEO

Blog, düzenli bir SEO içeriği akışı oluşturmanın en kolay yollarından biridir. Genel olarak, blog gönderileri daha ilgi çekicidir ve ürün sayfalarından daha fazla bağlantı çekme olasılığı yüksektir, bu nedenle siteniz için bir otorite oluşturmanın harika bir yolu olabilir.

Makaleler’de SEO

Haber makalesi, röportaj gibi çoğu gazete veya dergi tarzı web sitesinde bulacağınız ana içerik türüdür.

Listeler’de SEO

Kısa ve okunabilirliği kolaylaştırdığı için hızlı tüketilebilen bir içerik türüdür. (“Ucuza seyahat etmenin 12 Yolu” veya “12 madde de güzelliğin sırları gibi) Bu tür başlıklarda, arama sonuçlarında veya sosyal medya yayınlarında da daha fazla tıklama alabilirsiniz.

Kılavuzlar’da SEO

Kılavuz, bir şeyin nasıl yapılacağını ayrıntılı olarak açıklayan daha uzun bir içerik parçasıdır. (Kılavuzlar genellikle birden fazla web sayfasına ayrılır, ancak kullanıcıların isterlerse uzun içeriği tek bir sayfa olarak görüntülemelerine izin vermek en iyi yöntemdir.) Ziyaretçilerin tüm kılavuzu okumak için bir kayıt formu doldurmalarını istemek.

Videolar’da SEO

Genel olarak web’de metin sayfalarından daha az video vardır; Sonuç olarak, bir makale yerine bir video oluşturarak rekabetçi bir anahtar kelime için ilk sayfada yer almak daha kolay olabilir. Ne tür bir site veya işletme işlettiğinize bağlı olarak, videolar bir kitleyi çekmek ve onlara ulaşmak için harika bir yol olabilir. Ürünlerinizi nasıl kullanacağınıza dair video dersleri oluşturmayı düşünün. Veya işinizle ilgili bir süreci gösterin; örneğin, bir dans akademisi herhangi bir dansın tarihi hakkında bir video yapabilir.

Infographics Nedir?

Infographics tek bir konuda çok fazla veri içeren görselliğin yüksek olduğu içerik türüdür.

SEO İçeriği Nasıl Oluşturulur?

Title – Başlıklar 50-60 Karakter, Maksimum 75 Karakter olarak yazılmalıdır. Belirlenen anahtar kelime/ler geçmelidir.

Description – Sayfa tanımı 50 – 300 Karakter olabilir. Mobil için Maksimum 120 Karakter kullanıldığından tercih edilebilir. Belirlenen anahtar kelime/ler geçmelidir.

Meta Keyword – Anahtar Kelimeler virgül ile ayrılmalı ve 8’i geçmemelidir.

İçerikleriniz de minimum 600 kelime kullanmalısınız.

İçeriklerinizde kullandığınız anahtar kelimelerin arama hacimleri yüksek olmalı ayrıca içeriklerinizde toplam kelime sayısınız maksimum %3 oranında anahtar kelime kullanmalısınız.

Aynı anahtar kelimenin tekrarı bin kelimede 3-4 olarak kullanabilirsiniz.

İçerikleriniz yayınlamadan önce anahtar kelimeleri kalın olarak (bold/strong) işaretlemelisiniz.

  • Title – Başlıklar 50-60 Karakter, Maksimum 75 Karakter olarak yazılmalıdır. Belirlenen anahtar kelime/ler geçmelidir.
  • Description – Sayfa tanımı 50 – 300 Karakter olabilir. Mobil için Maksimum 120 Karakter kullanıldığından tercih edilebilir. Belirlenen anahtar kelime/ler geçmelidir.
  • Meta Keyword – Anahtar Kelimeler virgül ile ayrılmalı ve 8’i geçmemelidir.
  • İçerikleriniz de minimum 600 kelime kullanmalısınız.
  • İçeriklerinizde kullandığınız anahtar kelimelerin arama hacimleri yüksek olmalı ayrıca içerikleriniz de toplam kelime sayısınız maksimum %3 oranında anahtar kelime kullanmalısınız.
  • Aynı anahtar kelimenin tekrarı bin kelimede 3-4 olarak kullanabilirsiniz.
  • İçerikleriniz yayınlamadan önce anahtar kelimeleri kalın olarak (bold/strong) işaretlemelisiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu