SEO

Mobil SEO Nedir?

Mobil SEO, web sitelerini akıllı telefonlar ve tabletlerdeki kullanıcılar için optimize etme işlemidir. Mobil optimizasyon ayrıca site kaynaklarının arama motorları  tarafından erişilebilir olmasını da içerir. Mobil SEO nedir? sorusunu birlikte cevaplayalım.

Mobil SEO

Araştırmalara göre Google üzerinden yapılan araştırmaların %58’i mobil üzerinden yapılmaktadır. Bu sonuç, SEO çalışmasının mobil tarafının ne derece önemli olduğunu kanıtlar niteliktedir. Mobil SEO çalışması genel olarak, akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlarda kusursuz görüntüleme sağlamak için web sitelerini, arama motorlarına yönelik optimize etme çalışmaları anlamına gelir. Mobil SEO çalışmasının genel SEO çalışmaları gibi birkaç adımı bulunur. Bu adımlar aşağıdaki gibidir.

  • Mobil SEO çalışmasının ilk adımı mobil uyumluluk güncellemesinin yapılmasıdır. Mobil uyumluluk testi sayesinde web sitesini mobil sürüm ile ne derece uyumlu olduğu test edilebilir ve web sitesi buna göre optimize edilebilir.
  • Web sitenizi genel anlamda optimize ettikten sonra önemli olan URL ve HTML bağlantılarıdır. Kullanıcıların masaüstü ve mobil sürümlerde aynı görüntü ile karşılaşmaları adına URL ve HTML bağlantılarının da düzenli bir şekilde optimize edilmeleri
  • Kullanıcıların aynı URL üzerinden aynı içeriğe ulaşması gereklidir. Fakat mobil sürüm için farklı bir tasarım oluşturulması gereklidir. Bu duruma responsive web tasarımı Bu noktada karşımıza iki seçenek çıkar. Ya masaüstü tasarımın tamamen değiştirilmesi ya da boyutlandırılması gerekir. Arama motoru optimizasyonunda mobil uyum yakalayabilmek için tasarım oldukça önemlidir. Web sitesini mobil siteye çevirme işlemi web sitesinin çok daha hızlı bir şekilde yüklenmesini sağlar. Bu da SEO çalışması adına olumludur. Bu aşamada web sitesini tüm tarayıcılara uyumlu yapmak gerekir. Akıllı telefonlar ve tabletler mobil sürüme çalışırken dizüstü bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayarlar masaüstü sürümde çalışırlar.

Mobil SEO çalışmasının başarılı olabilmesi için bu detaylara dikkat etmek ve kalan çalışmaları yine eksiksiz bir şekilde tamamlamak gerekir. Anahtar kelime çalışmaları, backlink çalışmaları veya kaliteli içerik gibi SEO çalışmalarının gerçekleştirilmesi genel SEO çalışmaları ile aynı verimi sağlayacaktır. Web sitenizi mobile uyumlu hale getirmek ve mobil SEO çalışmaları yapmak için seyseo’ya göz atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu