SEO

Google’da Üst Sıralara Çıkma Stratejileri

Dünyanın en sık kullanılan arama motorlarından biri olan Google’da üst sıralara çıkmak, markalar için önemli olan bir konudur. Peki, Google aramalarda üst sırada çıkmak için yapılması gerekenler nelerdir?

Siteyi Üst Sıralara Çıkarmak İçin Yapılması Gerekenler

Sitenizi üst sıralara çıkarmak için uygulayacağınız adımlara geçmeden önce Google’da hangi sırada olduğunuzu bulabilirsiniz. Bu şekilde stratejik bir plan doğrultusunda hedefler koyarak ilerleyebilirsiniz. Google sıra bulucu ile sıranızı tespit ettikten sonra aşağıdaki adımlara geçebilirsiniz.

Anahtar Kelimeleri Geniş Boyutta Ele Alabilirsiniz

Anahtar kelime kullanımı, SEO hizmetleri için oldukça önemlidir. Kullanıcılar anahtar kelimeler doğrultusunda arama yaptıkları için markaların da bu anahtar kelimeleri olabildiğince efektif kullanmaları gerekir. Anahtar kelimelere başlıklarda muhakkak yer verilmeli, anahtar kelimeler url’de kullanılmalı, anahtar kelimeler içeriklerin içine dağıtılmalı ve anahtar kelimeler içeriklerin ilk 100 kelimesinde muhakkak kullanılmalıdır. Anahtar kelimelerin içeriklerin içinde oranlı bir şekilde kullanılmaması web sitesinin Google’da üst sıralara çıkmasını engelleyebilir. Bu nedenle bu konuya oldukça önem verilmelidir.

İçeriklerinizin Kaliteli Olmasına Özen Gösterebilirsiniz

SEO çalışmalarının en önemli noktalarından biri de içeriklerin kalitesidir. Geçmişte Google algoritmaları içeriklerin kalitesini bugün olduğu gibi denetleyemiyordu. Bu durum da “Black Hat SEO” denilen kavramı ortaya çıkardı. İçerik kalitesine dikkat etmeden tabiri caizse illegal yollar ile üst sıralara çıkmaya çalışan web siteleri yeni algoritmalar sayesinde engellenmeye başladı. Yeni algoritmalar ile birlikte içeriğin kalitesi daha da ön plana çıkmış oldu. İçeriklerde geçen anahtar kelimelere karar verme, içeriğe uygun görsel ekleme veya meta etiketleri doğru şekilde kullanma gibi detaylar oldukça önemlidir.

Linkleme Yolu ile Yönlendirme Sağlayabilirsiniz

Hem site içi hem de site dışı linkleme, Google aramalarda üst sıralarda çıkmak için uygulanması gereken bir yöntemdir. Web sitesi SEO çalışmalarında yapılan linklemeler sitenin daha görünür hale gelmesini ve böylece trafiğin artmasını hedefler. Linkleme işlemi için site içinde farklı içerikleri, site dışında ise domain otoritesi yüksek olan web sitelerini tercih edebilirsiniz.

Google aramalarda üst sıralara çıkmak için seyseo’dan SEO hizmeti alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu