SEO

Google Yeni Algoritma Güncellemesi

Google, ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek için yılda 500’den fazla güncelleme yapıyor. Arama sonuçlarında yaşanan değişimler ile oldukça konuşulan Google algoritma güncellemesini birlikte inceleyelim.

Google Algoritma Güncellemesi 2020

Google’ın Ocak ayında yaptığı güncellemenin ardından 2020’nin ikinci güncellemesi 4 Mayıs tarihinde geldi. Google Çekirdek Güncellemesi ile birlikte birçok web sitesi olumlu olarak etkilenirken, birçok web sitesi de olumsuz anlamda etkilendi. Google’ın yayınladığı duyurularda detaylı açıklamalar olmasa da yeni Google algoritma güncellemesinin kaliteli içerik çerçevesinde olduğu gözlemlendi. Google bu algoritma güncellemeleri kullanıcılarına en iyi arama sonuçlarını sunmak ve dizini temiz tutmak amaçlı gerçekleştiriyor. Bu sebeple tüm bu güncellemelerin temelinde kullanıcı deneyimi yatıyor.

Google Algoritma Güncellemesi Sonrası SEO Kriterleri Nedir?

Google sıralama güncellemesi sonrası dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunur. Bunlar aşağıdaki gibidir.

  • Arama sorgularına hitap eden yani bilgilendirici içeriklerin ön plana çıktığı bir döneme girildi. Bu nedenle web sitelerinin önceliği bilgilendirme ve fayda sağlama olmalıdır.
  • Google algoritma güncellemesi sonrası eski içerikleri kontrol etmek oldukça önemlidir. Var olan her bir içerik veya her bir sayfa kullanıcı ile temas edilen noktalar olduğundan kontrol altında tutulmalı ve algoritma doğrultusunda güncellenmelidir.
  • Yeni güncelleme kullanıcı deneyiminin geliştirilmesi gerektiğine göz kırpıyor. Bu nedenle web sitesi optimizasyonunun genel anlamda kullanıcı dostu olmasına önem verilmesi gerekiyor. Site hızı, içerik kalitesi veya tasarım gibi direkt olarak kullanıcı ile etkileşimde olan unsurların gözden geçirilmesi faydalı olabilir.
  • Sıralama kaybı yaşadığını fark eden web sitelerinin yapması gereken şey web sitesini bir bütün olarak ele alıp gözden geçirmektir. Google algoritmaları kalıcı ceza uygulayan algoritmalar değillerdir. Bu nedenle sıralamada düşüş yaşansa bile yeniden yükselmek mümkündür. SEO kriterleri göz önünde bulundurularak yapılan çalışmalar sonucunda Google’da yeniden üst sıralara çıkılabilir.

Güncelleme yayınlanana dek kaliteli içerik üreten web sitelerinin sıralamada bir düşüş yaşamadıkları görülüyor. Bu da yeni güncellemenin en önemli faktörünün kaliteli içerik olduğunu gösteriyor. Siz de yeni güncellemeler karşısında sıralamada düşüş yaşamak istemiyorsanız seyseo ile iletişime geçerek SEO hizmeti alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu