SEO

SEO Eğitimi 1: Google Search Console Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google Search Console, web yöneticilerinin web sitelerini yararlı istatistiklerle dolu resmi bir portal aracılığıyla izlemelerine ve yönetmelerine olanak tanıyan bir sistemdir. Google Search Console’u detaylı bir şekilde inceleyelim.

Google Search Console Nedir?

Google’ın web sitenizi nasıl taradığını, analiz ettiğini ve indekslediğini anlayabilmeniz için yapmanız gereken tek şey Google Search Console hesabı oluşturmaktır. Google Search Console hesapları, Google’ın site sahipleri ile tek tek iletişim kurmasının ana ve resmi yoludur. Google, bu hesaplar aracılığıyla web sitesi yöneticilerine site sorunları, hatalar ve hatta cezalar hakkında bilgi gönderebilir. Google Search Console, günlük yönetime yardımcı olan araçlar sunar. Site haritalarınızı göndermek ve izlemek, Google’dan hatalarınızı yeniden değerlendirmesini istemek veya Google’ın sitenizdeki belirli sayfaları ve URL’leri nasıl algıladığını görmek gibi işlemler yapmanızı sağlar. GSC hesabınız, web sitenizin arama sonuçlarında nasıl gösterildiği ve performans gösterdiği hakkında yararlı bilgiler de sunar. Mobil kullanılabilirlik raporlarından görünürlük ve tıklamalara kadar birçok farklı veriyi barındırır.

Google Search Console Nasıl Kullanılır?

Google Search Console’u etkin bir şekilde kullanabilmek için yapmanız gereken tek şey, siteniz adına bir hesap oluşturmaktır. GSC hesabı açtıktan sonra bir doğrulama süreci bulunur. Hesabı doğrulamak için uygulayabileceğiniz birkaç adım bulunur. Bunlardan en kolayı kod almaktır. Google’ın atayacağı bir HTML kodu ile doğrulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra domain seçimi yapmanız gerekir. Bu seçim Google’ın sizi nasıl tanıyacağını belirler. Bu aşamadan sonra performans ve URL denetleyici, site haritaları ve olay kayıtları, backlink analizleri, mobil kullanım veya güvenlik raporları gibi verilere kolaylıkla erişebilirsiniz. Google Search Console SEO faydaları ise bir o kadar fazladır. Sorgular sekmesi ile anahtar kelime analizi, backlink analizi ile yönlendirme sonuçları gibi birçok veriye erişim sayesinde SEO çalışmanızın başarısını da artırabilirsiniz. Tüm bu sistemlerin bir arada çalışması arama motorlarının web sitesini daha iyi tanımasına yol açacaktır.

Google Search Console hesabınızı etkin bir şekilde kullanabilmek için seyseo’dan hizmet ve danışmanlık alabilirsiniz!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu