SEO

En İyi 5 SEO Aracı

Arama motoru optimizasyonu kadar bu süreçte kullanılan araçlar da oldukça önemlidir. Arama motoru optimizasyonu uzmanlarının kullandığı en iyi 5 SEO aracına birlikte göz atalım.

Anahtar Kelime Konusunda Uzman: Ahrefs

Ahrefs bir backlink otorite denetleyicisi olarak bilinir, ancak bundan çok daha fazlasıdır. Bu dijital pazarlama aracı, geri bağlantılar ve SEO hakkında değerli bilgiler sağlar. Sıralama izleme ve anahtar kelime araçları gibi SEO özellikleri sunar. Hangi anahtar kelimelerin kullanıldığı veya hangi linklerin verildiği gibi konularda Ahrefs kullanılabilir.

Dijital Pazarlama için: SEMrush

SEMrush, şirketlerin SEO kampanyaları gibi dijital pazarlama kampanyalarını yürütmelerine yardımcı olan bir yazılımdır. SEO, tıklama başına ödeme, sosyal medya ve içerik pazarlama gibi kampanyaları oluşturmaya ve yürütmeye yardımcı olur. SEMrush, sayfanızı daha iyi anlamanıza ve daha iyi potansiyel müşteri oluşturmanız için web sitenizi optimize etmenize olanak tanır. Aynı zamanda web sitenizi birçok konuda rakipleriniz ile kıyas etmenize de yarar.

Geliştirilmiş SEO Performansı: Moz

Google’ın güncellemelerini yakından takip eden ve böylece eşsiz bir SEO deneyimi sunan Moz, site performansı ile ilgili genel olarak analiz yapmayı sağlar. Algoritmaları güncel olarak takip ettiği için uyum sağlamada da bir o kadar iyidir. MozCast, MozCon veya MozBar gibi araçları ile birçok işlevi bir hizmet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Kendi içinde yarattığı topluluk sayesinde kafanızdaki soru işaretlerini de giderebilirsiniz.

Site İçi Hatalara Çözüm: Deepcrawl

Web sitesinde var olan tüm teknik hataları gözden geçirmenizi sağlayan Deepcrawl, irili ufaklı tüm aksaklıkları tespit edebilir. Mevcut olan hatalar, arama motorlarının web sitelerini en iyi şekilde görüntülemesini engeller. Bu nedenle arama motorlarında üst sıralara çıkabilmek için hataların giderilmesi gerekir. Hataların hem analiz edilmesini hem de giderilmesini sağlayan Deepcrawl sayesinde üst sıralara çıkabilirsiniz.

Web Sitesi Analizi için: Gtmetrix

GTMetrix‘in temel amacı, web sitenizin performansını analiz etmek ve size onu iyileştirmek için eyleme geçirilebilir önerilerin bir listesini sunmaktır. Performans raporu sayesinde web sitenizi ne şekilde optimize etmeniz gerektiğini anlayabilirsiniz. Sunduğu öneriler sayesinde yaptığınız SEO çalışmasının başarısını artırabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu