SEO

Google SEO Hizmeti Nedir? Neden Gereklidir?

Arama Motoru Optimizasyonu

İnternet üzerinden müşterilerinize erişmenin yolu arama sonuçlarında çıkmaktır. Bu da, SEO çalışmalarına yapılacak yatırımla mümkün olabilir. İnternet trafiğinin büyük bir kısmını yöneten Google olduğu için SEO kriterini de belirleyen Google algoritmalarıdır. Google SEO konusunda uzmanlığı bulunmayan bir kişinin sağlıklı bir SEO çalışmasına imza atabilmesi oldukça zordur. Hatta imkansızdır denilebilir. Sürekli güncellenen, yenilenen ve sektöre göre farklılık arz edici SEO stratejilerini bilmek ve SEO uzmanı ile çalışmak verimlilik açısından elzemdir.

Kurumsal SEO hizmeti nedir?

Kurumsal firmaların müşterilerine ulaşmalarını sağlayacak SEO stratejilerinin hassas bir şekilde belirlenmesi gerekir. Kurumsal kimliğe zarar verici çalışmaların yanı sıra, güveni ve prestiji ortadan kaldıracak çalışmaların yapılması durumunda online itibar zarar görebilir. SEO uzmanı olarak çalışan ancak Google SEO parametrelerinden uzak veya onları manipüle etmeye yönelik çalışmalar yapan kişiler kurumsal firmalara zarar verebilir. Çünkü Google algoritmalarından uzak yapılan çalışmalar fark edilir ve bunun sonucunda ilgili siteye birtakım cezalar verilir. Bu da, firmanın sitesinin uzun bir süre olması gereken yere gelmesinin önünün kesilmesi demektir. Kurumsal SEO hizmeti ile Google yönergeleri dışına çıkılmadan firmanın ihtiyacı olan alanda yapıcı bir SEO stratejisi belirlenir ve uygulanır. Bu çalışma, zarar verici değil sonuç alıcı bir çalışmadır.

Google SEO nasıl yapılır?

Kurumsal firma ve kurumlar için en doğru tercih Google algoritmalarına uyumlu bir SEO hizmetinden faydalanmaktır. Bunun için ise, profesyonel ajanslardan hizmet alımının yapılması lazımdır. Çünkü SEO uzmanı olarak kendisini tanıtan kimi şahısların Google firmasını aldatmaya yönelik uygulamaları nedeniyle hem müşteriler nezdinde hem de Google nezdinde sitenizin değerine zarar gelir. Bu da, arzu edilen bir durum değildir. Google SEO çalışma esas alınan nokta yenilenen Google algoritmalarıdır. Tecrübe edilen ve başarı sağlanılan yöntemlerin yeni güncellemeler ve firma sektörüne uygun yapılandırma ile çizilen SEO planı ile hedeflenilen anahtar kelimeler üzerinde doğal bir yükselme sağlanır.

Google SEO çalışmasının birinci kısmı site içi düzenlemelerden oluşur. Site içerisindeki hataların belirli bir sıralama ile önemliden az önemliye göre düzenlenmesi günden güne daha fazla fayda sağlayacaktır. Bu nedenle, öncelikli olarak Google botlarının siteyi düzgün tarayabilmesi gerekir. Bu durum sitenin doğru yerde konumlanması ve çıkması açısından gerekli olmaktadır. Bir sitenin kendi aramalarında değil de, farklı arama sonuçlarında çıkması durumunda ürün veya hizmet satışı yapabilmesi mümkün olmaz. Sayfa optimizasyonları, sayfa hızları, güvenlik, özgün içerik destekleri, görsel ve video gibi eklemelerle sitenin içerik yönünden güçlü olmasını sağlayıcı planlamalar yapılabilir. Site içi çalışmalar kontrol edilerek sitenin eksiklerine göre değişkenlik arz edebilir. Kod tasarımındaki hatalardan dolayı hataların telafisi veya yeniden tasarlanmasının iyi olacağına karar verilebilir. Kullanıcı deneyimi de SEO açısından önemli bir kriter olduğundan sitenizin grafik tasarımı da gözden geçirilmeli ve gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu