SEO

Wordpress SEO Nedir?

WordPress, GPL lisanslı, PHP ve MySQL kullanılarak yazılmış bir kişisel yayın sistemidir. Wordpress SEO ise, Wordpress tabanlı web sitelerin arama motorlarında daha görünür hale gelmesini sağlayan çalışmaların bütünüdür. Wordpress SEO teknikleri nelerdir? Birlikte inceleyelim.

Wordpress SEO Teknikleri Nelerdir?

Wordpress tabanlı web sitenizi SEO uyumlu hale getirmek için uygulamanız gereken bazı adımlar bulunur. Bu adımlar aşağıdaki gibidir.

  • Site Hızını Yükseltin: JS ve CSS kodlarının boyutunu küçültmek için Wordpress SEO eklentisi olan WP Fastest Cache’i kullanabilir ve görsel boyutlarını küçültebilirsiniz. Böylece Wordpress hızlandırmayı sağlamış ve kullanıcı deneyimini iyileştirmiş olabilirsiniz.
  • Tema Seçimine Özen Gösterin: Hem tasarım anlamında kullanıcıları memnun eden hem de arama motorları tarafından sevilen bir tema seçmek oldukça önemlidir. Bu şekilde hem site hızını artırmış hem de tasarımsal anlamda kaliteli bir çizgi yakalamış olursunuz.
  • SSL Yükleyin: SSL olarak bilinen Secure Sockets Layer sertifikası Wordpress SEO ayarları için oldukça önemlidir. SSL sertifikası sayesinde kullanıcılar, çok daha güvenli bir deneyim yaşayabilirler. Kredi kartı bilgileri, şifreler veya formlar gibi hiçbir özel bilgi bellekte tutulmaz. Bu durum arama motorlarının, o web sitesinin daha güvenli olduğunu anlamalarını sağlar.
  • Link Yapısını Kontrol Edin: Arama motorları kelime bazlı aramalarda url’leri taradığından url’lerin SEO dostu olması oldukça önemlidir. Bu da linklemelerin oldukça sade ve sonuç odaklı olmasından geçer. Wordpress ayarlarından “Kalıcı Bağlantılar” seçeneğini seçerek “Yazı İsmi” butonuna tıklayabilir ve böylece başlıklar ile url’leri eşleştirmiş olabilirsiniz. Bu ayar, arama motorlarında daha görünür hale gelmenize olanak tanır.
  • Google Araçlarını Kullanın: Google Adwords, Google Alerts, Google Analytics, Google Search Console veya Google Pagespeed Insights gibi araçları kullanmak Wordpress SEO teknikleri açısından önemlidir.
  • Yoast SEO Eklentisini Yükleyin: Kodlama yapmadan Wordpress SEO çalışması yapmanıza olanak tanıyan Yoast SEO aslında bir Wordpress SEO eklentisi Eklentiler > Yeni Ekle yolunu takip ederek Yoast SEO eklentisini kurabilir ve birçok SEO ayarını kolayca yapabilirsiniz.
  • Kaliteli İçeriğe Önem Verin: Kaliteli içerik tüm SEO çalışmalarında olduğu gibi Wordpress SEO çalışmalarında da bir o kadar önemlidir. Hem kullanıcı deneyimi hem de arama motorlarının sizi daha görünür kılması açısından kaliteli içerik üretimine özen göstermelisiniz.

Wordpress SEO teknikleri ile site trafiğinizi artırmak için seyseo’dan danışmanlık alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu