SEO

Startup için SEO Çalışmasının Önemi Nedir?

Startuplar için Arama Motoru Optimizasyonu

Bir startup için her şeyin mükemmel gideceğini söylemek mümkün değildir. Kurulduğu aşamadan sonra çok daha zorlu bir süreci yönetmek gerekmektedir. İnternette görünür olmak ve yeni müşterilere ulaşmak için kapsamlı bir SEO çalışma stratejisinin oluşturulması lazımdır. Bu stratejinin yeni bir ürün ve hizmet sunan firma için oluşturulması çok daha zorlu ve profesyonellik gerektirir. Çünkü yerleşik sektörlere yönelik SEO stratejisi hazırlamak ve onları hedef kitlesine ulaştırmak çok daha kolaydır. Ama yeni bir ürün ve hizmet sunan firmanın hedef kitlesinin doğru tespit edilmesi oldukça güçtür. Bu bakımdan SEO yönetimi konusunda uzman ekipler tarafından bir çalışma yapılması kaçınılmaz hale gelir.

Startup SEO çalışmasına nereden başlanır?

SEO çalışmasının klasik startının gereklerine bağlı kalınarak, hazırlara başlanılabilir. Öncelikle, var olan sitenin SEO açısından eksiklerinin giderilmesi sağlanır. Çünkü site içi SEO açısından çok da iyi olmayan bir sitenin tanıtımı için çabalamak beyhude bir uğraştır. Yeni bir ürün ve hizmet sunan sitenin içeriklerinin önemi oldukça fazladır. İçeriklerin kalitesi ve ürün hizmet hakkında verilen bilgilerin netliği kontrol edilmelidir. Sitenin sade olması ve hizmet ürün açıklamalarını boğucu gereksiz tasarım kirliliğinin olmamasına önem verilmesi lazımdır.

Site tasarımın kullanıcı deneyimi düşünülerek yapılmış olması gerekir. Çünkü henüz yeni bir firma ve markanın güven vermesi çok önemlidir. Şablon bir tasarım kullanılarak ürün ve hizmet satışı yapmak her firma için zorlu bir uğraştır; ancak bu durumun yeni bir ürün veya hizmet satışı yapacak şirket için daha zor olduğu kuşkusuz bir gerçektir. Bu bakımdan internet tasarım trendlerine yer verilen, sade ve güven verici bir tasarımın varlığı önem arz eder. Bu tasarımın Google dostu olması da ayrıca önemsenmesi ve dikkat edilmesi gereken husustur.

SEO danışmanlığı almadan önce yapılması gerekenler

SEO danışmanlığı yapacak firmanın daha önceki referanslarına bakılmasında fayda var. Daha önce başarılı çalışmalara imza atmayan şirketlerin yeni bir ürün ve hizmetin tanıtımını yapma konusunda çok zayıf kalma riskleri vardır. Startup nedir denilince duraksayan kişiler tarafından SEO strateji hazırlama süreci oldukça zorlu geçebilir. Öncelikle SEO firmasının hizmet ve ürününüzle ilgili detaylı bilgi almaya yönündeki istediğine dikkat etmelisiniz. sizin ürün ve hizmetinizin ne olduğunu anlamadan SEO stratejisi çıkarabileceğini ifade eden kurumlardan uzak durulması lazımdır. Çünkü yeni bir ürünün fayda ve sunduğu yenilikler anlaşılmadan doğru bir stratejinin çıkarılması mümkün olmaz.

Arama motoru optimizasyonu konusunda deneyimli uzmanlardan oluşan ekiple gerçekleştirilmesi gereken Startup SEO yönetimi yaratıcı parametrelere sahip olması gerekir. İlk defa keşfedilecek bir ürün veya hizmetin dikkat çekici içerik, paylaşımlar ve videolarla kitlelerin ilgisini çekeceği unutulmamalıdır. Bu bakımdan uzman ekiplerden yardım ve destek alınarak iyi bir SEO çalışmasına imza atılmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu